Kinoautomat: Gentse cinefilie

A new, Ghent-based cinephile platform has been launched, Kinoautomat.

Kinoautomat

Kinoautomat artwork (Laura Andriessen)

Vorige donderdag werd een nieuw cinefiel platform boven de doopvont gehouden, Kinoautomat. Wie beweert dat cinefilie en filmkritiek ten dode opgeschreven zijn, krijgt zo nog maar eens lik op stuk. Binnen een Vlaamse context alleen al ontstonden er de laatste jaren bruisende, kwaliteitsvolle platformen als Photogénie en Sabzian. Zij bieden niet enkel filmkritiek aan op het web, maar treden ook naar buiten met initiatieven als de Young Critics workshop en een rondetafelgesprek over filmkritiek, beide tijden het aankomende Film Fest Gent.

kinoautomat bezelierrs

Kinoautomatbezielers Eduard Cuelenaere, Lennart Soberon, Ditte Claus en Vik Verplanken (foto Julie Daems)

Ook Kinoautomat wil ruimte bieden voor zowel geschreven als evenementgerichte filmreflecties, maar onderscheidt zich van andere initatieven door zich expliciet op de Gentse scène te richten. Dat Gent een vruchtbare cinefiele bodem biedt, toont ook de expositie en het bijhorende boek Skopiumschuivers, over de Studio Skoop en het Gentse cultureel-intellectueel leven in de periode 1970-1982. Daarvan vormt het morgen van start gaande Film Fest Gent een uitloper. Ongetwijfeld zal ook Kinoautomat zijn liefde voor de film op het festival komen botvieren!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s